toate sectiunile Rol.ro

Toate echipele românești și naționala României pot fi excluse din competițiile internaționale

Toate echipele românești și naționala României pot fi excluse din competițiile internaționale
FRF este presată de FIFA. Federația lui Sandu a primit în această dimineată o înștiințare oficială din partea forului condus de Blatter, prin care acesta din urmă avertizează FRF în legătură cu procesele pe care Adrian Mititelu și Universitatea Craiova le-au câștigat în instanțele civile.     

Toate echipele românești care evoluează în cupele europene, dar și naționala României, pot fi excluse din competițiile internaționale, dacă nu vor fi respectate și puse în aplicare doar deciziile luate conform regulamentelor sportive de comisiile sportive și de TAS. Altfel spus, în măsura în care Federația Romană de Fotbal va respecta deciziile luate de Curtea de Apel, se poate produce un adevărat cutremur în fotbalul românesc: FIFA va tăia în carne vie.  
  
Curtea de Apel a decis pe 25 iunie că Universitatea a fost dezafiliată ilegal, iar pe 10 iulie aceeași instantă a admis nelegalitatea regulamentelor fotbalistice invocată de Universitatea Craiova, declarând nelegal și neconstituțional articolul 36.17 din Regulamentul privind statutul și transferul jucătorului de fotbal. 
  
"Deciziile Comisiei de Recurs a FRF/LPF sunt definitive și executorii și pot fi atacate la Tribunalul Arbitral al Sportului în condițiile arătate de statutul FRF", se specifică în articolul 36,17. Sentința Curții de Apel București este definitivă, putând fi atacată cu recurs la ÎCCJ.  
  
"Este o decizie care face rău fotbalului. Această prevedere a fost impusă de FIFA. Va trebui să instiintăm forul mondial, nu știu ce se poate întâmpla", declară juristul FRF, Adrian Stangaciu. Dacă această hotărare devine irevocabilă, FRF s-ar putea trezi într-o poziție de conflict cu FIFA. Lasa un comentariu (spam-ul si limbajul ofensiv vor fie sterse!)
Cele mai citite stiri azi

© Copyright ROL PORTAL SERVICES SRL 2017