toate sectiunile Rol.ro

Romania, victorie de senzatie cu Canada (17-15), la Cupa Mondiala de rugby 2015

Romania, victorie de senzatie cu Canada (17-15), la Cupa Mondiala de rugby 2015
Reprezentativa de rugby a Romaniei a invins formației Canadei, cu scorul de 17-15 (0-8), dupa o revenire de senzație, marți seara, la Leicester, in al treilea joc al 'stejarilor' in Grupa D a Cupei Mondiale 2015 din Anglia și Tara Galilor, scrie Agerpres.'Stejarii' au fost conduși cu 15-0, dar au avut o revenire remarcabila in ultima jumatate de ora, smulgand in extremis victoria in fața 'arțarilor'. Romania a reușit cea mai mare revenire din istoria Cupei Mondiale, potrivit site-ului oficial al competiției, fapt care a facut ca sursa menționata sa titreze 'Oakstraordinary!' (joc de cuvinte intre extraordinar și Oaks a " stejarii, n.red.).

Echipa Romaniei a facut cea mai slaba prima repriza a sa la acest Mondial, fiind aproape permanent in defensiva și facand multe greșeli tehnice. Vlaicu a ratat doua lovituri de pedeapsa de la mare distanța, iar nord-americanii au inscris dintr-o lovitura de pedeapsa și un eseu.

Nici debutul reprizei secunde nu a fost favorabile echipei noastre, care a incasat inca un eseu (transformat). A fost un moment al 'declicului' pentru 'stejari', care au trecut la ofensiva, au pus presiune pe formația canadiana și au inceput o cursa memorabila de recuperare. Capitanul Mihai Macovei a reușit doua eseuri spectaculoase, ambele transformate de Vlaicu. Romanii s-au luptat nu numai cu canadienii, ci și cu cronometrul, dar in cele din urma valoarea superioara și-a spus cuvantul, iar Vlaicu a concretizat o lovitura de pedeapsa care a adus victoria.

Canada, care a disputat ultimul sau meci la Cupa Mondiala 2015, a obținut punctul bonus defensiv.

'Stejarii' și-au oferit acum șansa de a prinde locul al treilea in grupa in cazul unei victorii cu Italia, duminica, iar acest lucru ar fi sinonim cu calificarea directa la CM 2019.

DTH van der Merwe (33) și Jeff Hassler (44) au reușit eseurile echipei Canadei, unul transformat de Nathan Hirayama (45), iar Gordon McRorie a marcat o lovitura de pedeapsa (11).

Mihai Macovei a semnat ambele incercari ale 'stejarilor' (53, 74), transformate de Florin Vlaicu (54, 75), care a reușit și lovitura de pedeapsa care a adus victoria (78).

In fața a 27.153 spectatori au evoluat echipele:
Canada: Jones (Pritchard, 75) a " Hassler, Hearn, Blevins (Trainor, 50), van der Merwe a " Hirayama, McRorie (Mack, 50) a " Moonlight (Dala, 63), Carpenter, Sinclair a " Cudmore, Beukeboom a " Wooldridge (Illnicki, 68), Barkwill, Buydens (Sears-Duru, 62). Antrenor: Kieran Crowley.
Romania: Fercu a " Lemnaru, Kinikinilau, Vlaicu, Botezatu a " Wiringi (Gal, 52), Surugiu (Calafeteanu, 23) a " Lucaci (Carpo, 77), Macovei, V. Ursache a " Van Heerden, Poparlan a " P. Ion (A. Ursache, 46), Turașvili (Radoi, 66), M. Lazar (Țaruș, 75). Antrenor: Lynn Howells.

Arbitru: Wayne Barnes (Anglia).
Cartonașe galbene: Sinclair (72), Fercu (20).
Inlocuire temporara:
Canada: Buydens cu Sears-Duru (46-54).

Irlanda ocupa primul loc in grupa, cu 14 puncte, urmata de Franța, 14 p, Italia, 5 p, Romania, 4 p, Canada, 2 p (toate au cate trei meciuri, doar Canada are patru). Duminica au loc ultimele meciuri, Italia a " Romania și Franța a " Irlanda.

 Sursa: vezi articolul original
Lasa un comentariu (spam-ul si limbajul ofensiv vor fie sterse!)
Cele mai citite stiri azi

© Copyright ROL PORTAL SERVICES SRL 2017