toate sectiunile Rol.ro

Raliuri: Simone Tempestini a inceput sezonul in Junior WRC

Raliuri: Simone Tempestini a inceput sezonul in Junior WRC
Simone Tempestini, campionul național en titre, va concura impreuna cu Giovanni Bernachini la Raliul Portugaliei, prima etapa din Junior WRC, care se defasoara in perioada 19 - 22 mai, potrivit unui comunicat oficial remis MEDIAFAX.

 

Raliul Portugaliei, etapa a cincea din Campionatul Mondial de Raliuri (WRC), este prima care conteaza in competiția dedicata juniorilor. 11 echipaje iau startul in Junior WRC.

Campionatul mondial de raliuri dedicat junorilor, Junior WRC, se va desfașura la șase etape europene din WRC: patru pe macadam (Portugalia, Polonia, Finlanda și Marea Britanie) și doua pe asfalt (Germania și Franța). Toate rezultatele conteaza in campionat, iar caștigatorul va primi un program in WRC 2 cu un model DS 3 R5.

Simone Tempestini (21 de ani) incepe sezonul din Junior WRC alaturi de Giovanni Bernacchini, iar obiectivul sau este titlul mondial. Raliul Portugaliei este prima provocare și nu va fi una ușoara. "Traseul din Portugalia este mai dur decat anul trecut și cu siguranța va fi foarte greu pentru noi cei cu mașini cu tracțiune pe doua roți. Va trebui sa fim foarte atenți, sa protejam mașina și sa ne ferim de pene", a spus Simone Tempestini, dupa recunoașterile oficiale.

Juniorul Napoca Rally Academy a avut o sesiune de teste luni, iar la shakedown a avut un ritm foarte bun. "Cred ca va fi o lupta foarte stransa intre cinci echipaje. Veiby, Koci, Crugnola și Folb au același obiectiv și va trebui sa ramanem concentrați pana la final", a continuat Simone Tempestini.

Raliul Portugaliei a inceput cu super speciala de pe circuitul de rallycross din Lousada, iar Simone Tempestini și Giovanni Bernacchini au avut al patrulea timp cu modelul DS3 R3-Max. "A fost un moment emoționant cu un public incredibil. Atmosfera de la acest raliu este pur și simplu fantastica. Piloții din top patru au fost desparțiți de o secunda doar și, chiar daca raliul va incepe cu adevarat doar de vineri, este important sa avem inca de la inceput un ritm bun", a mai spus Simone Tempestini.

Vineri, in ziua a doua a Raliului Portugaliei, sunt programate doua bucle identice pe macadam in apropiere de Viana do Castelo, urmate de cele doua speciale pe asfalt din centrul orașului Porto. Lungimea totala a probelor de vineri este de 132,04 km.
Lasa un comentariu (spam-ul si limbajul ofensiv vor fie sterse!)
Cele mai citite stiri azi

© Copyright ROL PORTAL SERVICES SRL 2017