toate sectiunile Rol.ro

Principele Nicolae si Mihai Gainusa, in prim-plan la Salonul Calului

Principele Nicolae si Mihai Gainusa, in prim-plan la Salonul Calului
Primul week-end al Salonului Calului a oferit spectatorilor prezenti in tribune un program de mare clasa, combinand spectaculos arta si sportul echitatiei.

Ceremonia oficiala de deschidere, care a avut loc sambata, a fost marcata de o defilare impresionanta a tuturor protagonistilor acestei editii: calareti in uniforme de gala, trapasi cu surki (trasurica), cai de galop, ponei si atelaje.

Momentul culminant al zilei de sambata l-a constituit ceremonia de acordare a Inaltului Patronaj al Altetei Sale Regale Principele Nicolae al Romaniei incepand cu aceasta editie a Salonului Calului.

ZoomPrincipele Nicolae

Brevetul Inaltului Patronaj fost inmanat conducerii Clubului Equestria de catre Alteta Sa Regala Principele Nicolae al Romaniei, a carui prezenta a fost salutata protocolar de 8 calareti imbracati in uniforme de gala, care au defilat in fata tribunei oficiale. In cadrul ceremoniei au rasunat acordurile Imnului Regal, precum si ale Marsului Regelui Carol I.

ZoomSeara Cailor

Pe tot parcursul week-end-ului a urmat un amplu program de demonstratii si  parade, dresaj sportiv pe muzica, cascadorii calare, elemente de spectacol cu  ponei, show-uri ecvestre si moto, demonstratii de curse de trap si de galop, demonstratii de voltije, concurs de atelaje, oferite cu eleganta de catre profesionisti si amatori ai sportului echitatiei, care au evoluat in manej.

Show-urile ecvestre au fost prezentate de "cusurgiii" Mihai Gainusa si Codrut Keghes.

ZoomMihai Gainusa

Prima parte a manifestarilor sportive gazduite de Salonul Calului a inclus Concursul National de sarituri peste obstacole (CSN), constand din 11 probe cu diferite niveluri de dificultate si categorii de varsta.

Trofeul Equestria, care incununeaza o dificila proba de sarituri peste obstacole, a fost castigat, sambata, de catre Ionut Ursache de la Clubul AER & Horses, cu calul Vienna, urmat de Norbert Schumann de la CSA Steaua, cu calul Brutus si de Luxa Ruxandariu de la Clubul Felix Topescu cu calul Bamboo. Trofeul Equestria a fost inmanat castigatorului probei de catre Alteta Sa Regala Principele Nicolae al Romaniei.

Cupa Salonul Calului, cea de-a doua proba importanta a CSN,  i-a revenit calaretului Norbert Schumann de la CSA Steaua cu calul Cooper Crek, urmat pe locul 2 de Ionut Ursache de la AER & Horses cu calul Vienna, si de Claudiu Gheorghe, de la Clubul CSA Steaua, cu calul Gemilio LCS. Fondul de premiere din Competitia nationala s-a ridicat la 28.000 RON.

A doua parte a Salonului Calului propune, in intervalul 2-5 octombrie, competitii sportive acreditate international, de catre Federatia internationala de echitatie (FEI). Sunt asteptati in competitie peste 150 de cai si sportivi din Franta, Italia, Croatia, Belgia, Bulgaria, Grecia, Turcia, Ungaria, care vor concura in 15 probe dotate cu premii in valoare totala de peste 70.000 de Ron.

 » vezi articolul original
Lasa un comentariu (spam-ul si limbajul ofensiv vor fie sterse!)
Cele mai citite stiri azi

© Copyright ROL PORTAL SERVICES SRL 2017