toate sectiunile Rol.ro

Petrache: Bellu are o datorie morala fata de olimpismul romanesc, medaliile obliga

Petrache: Bellu are o datorie morala fata de olimpismul romanesc, medaliile obliga
Preşedintele COSR, Alin Petrache, a declarat, vineri, că Octavian Bellu are o datorie morală faţă de olimpismul românesc, medaliile cucerite până acum obligându-l să continue în funcţia de antrenor coordonator al lotului feminin de gimnastică.

 

"Discutăm în continuare cu domnul Bellu. Cu siguranţă vom reuşi să-l determinăm să se răzgândească. Cred că domnul Bellu are datoria morală faţă de olimpismul românesc, să vină şi să pună umărul la aceste competiţii. Medaliile pe care le-a câştigat de fiecare dată obligă la medalii mai multe. Cred că la Rio avem nevoie de doi tehnicieni precum domnul Bellu şi doamna Bitang", a declarat Petrache, cu ocazia organizării crosului naţional "Ziua Olimpică", în Parcul Tineretului.


Antrenorul coordonator al lotului feminin de gimnastică, Octavian Bellu, şi antrenoarea Mariana Bitang şi-au depus la finalul lunii mai demisiile din Comitetul Olimpic şi Sportiv Român.


Octavian Bellu declarase după alegerile pentru funcţia de preşedinte al COSR la care a candidat şi a pierdut că se gândeşte dacă va continua să antreneze lotul de gimnastică, precizând că dacă este prea bătrân pentru a ocupa funcţia de preşedinte al COSR atunci este prea bătrân şi pentru a mai munci în sală.


Imediat după alegerile pentru funcţia de preşedinte al COSR la care a candidat, Bellu a acuzat jocuri de culise în favoarea lui Petrache şi a spus că este dezamăgit şi că se aştepa ca alegerile pentru conducerea forului să fie o întrecere fair-play, în spiritul valorilor olimpismului.


Alin Petrache a devenit noul preşedinte al Comitetului Olimpic şi Sportiv Român (COSR), după ce a primit 143 de voturi la Adunarea Generală din 29 mai. Fostul şef al COSR Octavian Morariu a demisionat la 15 aprilie.


Petrache, care a fost susţinut de fostul preşedinte al COSR, Octavian Morariu, a câştigat din primul tur în faţa contracandidaţilor Octavian Bellu, care a primit 33 de voturi, şi Elisabeta Lipă - 21 de voturi. Cinci voturi au fost invalidate.


Mandatul lui Alin Petrache, 37 de ani, actualul conducător al Federaţiei Române de Rugby, va fi până în 2016, an în care ar fi expirat cel al fostului preşedinte Octavian Morariu, care a decis să renunţe la şefia COSR pentru a se dedica activităţii din cadrul Comitetului Internaţional Olimpic.
Lasa un comentariu (spam-ul si limbajul ofensiv vor fie sterse!)
Cele mai citite stiri azi

© Copyright ROL PORTAL SERVICES SRL 2017