toate sectiunile Rol.ro

Nadia Comaneci: Sunt atat de trista pentru ce s-a intamplat, am simțit panica in echipa Romaniei

Nadia Comaneci: Sunt atat de trista pentru ce s-a intamplat, am simțit panica in echipa Romaniei
Nadia Comaneci: Sunt atat de trista pentru ce s-a intamplat, am simțit panica in echipa Romaniei   Nadia Comaneci a vorbit despre eșecul echipei feminine de gimnastica a Romaniei la CM de la Glasgow, multipla campioana afirmand, intr-un interviu pentru FIG, ca se simte trista pentru gimnastele tricolore, pe care le-a simțit panicate dupa accidentarile survenite in lot.

 

Echipa feminina a Romaniei a fost eliminata dintr-o finala a unei competiții majore, de data aceasta la Campionatele Mondiale de la Glasgow, pentru prima data de la ediția din 1972 a Jocurilor Olimpice. La Glasgow, echipa tricolora a avut de suferit in urma accidentarilor Catalinei Ponor și Anamariei Ocolișan, care nu au mai fost inscrise in competiție, arata forul internațional de profil pe pagina oficiala, in debutul unui interviu cu Nadia Comaneci, care se afla la Mondiale.

"Ma simt atat de trista pentru ce s-a intamplat, pentru ca totul a inceput cu accidentarea Catalinei Ponor și nu e aici. Am fost cu echipa cand și Anamaria Ocolișan s-a accidentat la glezna și am simțit o mare panica in interiorul echipei. Și, chiar daca incerci sa nu te gandești la asta, e greu sa nu o faci. Am avut puțin timp cu ele și le-am spus: Sunteți aici dupa atat de multe ore in sala, hai sa vedem ce puteți mai bine, sa nu aveți in minte ca vreți locul 1 sau 2, doar faceți ce puteți mai bine. Simțeam ca sunt panicate. Toate au plans ieri (vineri, dupa evoluția din calificari - n.r.). (…) Mi-a parut rau pentru ele", a spus Nadia Comaneci.

Marea campioana a Romaniei a mai afirmat ca va fi alaturi de fete, "ca o mama" și le va consola.

"Voi fi ca o mama și le voi consola, pentru ca nu poți face nimic mai mult. Trebuie sa aștepți și sa vezi. Ar putea sa aiba o alta șansa sa arate cine sunt. E un an greu pentru ele și sper ca vor incheia cu un zambet aceste Mondiale", a mai spus Nadia Comaneci.

In interviul acordat FIG, ea a mai vorbit despre varsta frageda a fetelor din lotul Romaniei, temerile in fața unor mari competiții, dar și despre schimbarile survenite in gimnastica actuala prin comparație cu anii in care Nadia Comaneci o domina la nivel mondial.

Echipa feminina de gimnastica a Romaniei a ratat, sambata, calificarea directa la JO din 2016, fiind pe locul 9 dupa 7 subdiviziuni din 12, in calificari la CM de la Glasgow, in condițiile in care doar primele 8 clasate acced direct la JO, și ar urma sa participe, in premiera, la un turneu preolimpic de calificare.

Echipa Romaniei a evoluat, vineri, in prima subdiviziune a calificarilor, incheind cu un total de 217.220 puncte, locul 8 dupa primele șase subdiviziuni. Sambata, in prima subdiviziune a zilei, a 7-a din calificari, au intrat in concurs și gimnastele din China (medalie de argint pe echipe la CM din 2014), care au incheiat cu un total de 225.127 puncte (locul 3), astfel incat echipa Romaniei a coborat, deocamdata, pe locul 9.

Sambata vor mai concura gimnastele din celelalte cinci subdiviziuni, intre care și favoritele la medalii din SUA, deținatoarea titlului mondial pe echipe.

Echipa Romaniei, medaliata cu echipa la fiecare ediție a JO, incepand din 1976, a ratat astfel pentru prima data calificarea directa la Olimpiada in istoria recenta a competiției și ar urma sa evolueze, tot in premiera, la un turneu preolimpic, alaturi de celelalte echipe clasate pe locurile 9-16 la CM de la Glasgow. Turneul preolimpic, la care se va lupta pentru ultimele patru locuri calificante la Olimpiada, va avea loc tot la Rio, intre 16-19 aprilie 2016. La JO de anul viitor vor intra in concurs 12 echipe, opt calificate direct de la Campionatele Mondiale din acest an, plus primele patru clasate la turneul preolimpic.
Lasa un comentariu (spam-ul si limbajul ofensiv vor fie sterse!)
Cele mai citite stiri azi

© Copyright ROL PORTAL SERVICES SRL 2017