toate sectiunile Rol.ro

MIHAITA NESU, O LECTIE DE VIATA

MIHAITA NESU, O LECTIE DE VIATA
10 Mai 2011…o zi care va schimba destinul unui fotbalist român, o zi neagră din viaţa unui sportiv exemplar, MIHAI NEŞU.

La un antrenament al echipei sale de club, FC UTRECHT, fundaşul român  a suferit o gravă accidentare, în urma căreia a rămas paralizat de la gât în jos. Vestea a căzut ca un trăznet asupra tuturor celor care l-au văzut jucând, pentru că acest om avea o vitalitate şi un curaj cum rar se vede. Deşi nu a fost înzestrat de natură cu un fizic impunător, dimpotrivă, Mihaiţă juca cu o ambiţie extraordinară, nu se ferea niciodată să intre hotărât în contact cu un adversar, indiferent de cât de robust sau dur în joc era acesta.

 

Felul în care se implica în meciuri, determinarea şi ambiţia sa extraordinare l-au făcut repede îndrăgit de mulţi iubitori ai fotbalului, care-l simpatizau tocmai pentru că, deşi era destul de plăpând, nu ezita nici o clipă să se arunce asupra adversarului, chiar dacă risca să iasă şifonat din acel duel. Dupa accidentare, au urmat zile cumplite pentru fostul stelist, pentru că este îngrozitor să trăieşti cu gândul că nu te mai poţi mişca si nu mai poţi practica sportul pe care l-ai iubit atât de mult.

 

Transformarea dintr-un performer într-un om inert poate zdruncina pe oricine

 

Pentru un sportiv, gândul că nu va mai putea să-şi mai mişte mâinile şi picoarele este cu atât mai dureros, transformarea dintr-un performer într-un om inert poate zdruncina pe oricine, poate lăsa urme foarte adânci în sufletul oricărui om, oricât de puternic ar fi caracterul său. Ajutat de toţi cei din jurul său (familie, prieteni, colegi de echipă) şi de milioanele de mesaje de încurajare primite, MIHAI NEŞU a dat dovadă de o incredibilă voinţă şi nu s-a lăsat doborât de cumplita veste primită, ci a început o bătălie de durată impotriva destinului care a fost atât de crud cu el.

 

Programe de recuperare, zile, luni, ani de luptă perserverentă şi, mai ales, de credinţă că nu este chiar totul pierdut, într-o tentativă extraordinară de a deveni din nou un om normal. Progresele au început să apară, încet-încet. La mâna dreaptă mai întâi şi apoi şi la cea stangă, venind primele rezultatele ale tratamentului urmat. Deşi este într-o situaţie grea, ţintuit într-un scaun cu rotile, fostul fotbalist vrea să ofere un exemplu demn de urmat, punând bazele unei fundaţii pentru copiii cu dezabilităţi, dar ajutând şi multe grupe de copii şi juniori care nu aveau condiţiile necesare pentru a-şi desfăşura activitatea. A trimis tricouri, şorturi şi ghete micilor sportivi, şi i-a încurajat să nu-şi abandoneze niciodată visele şi să lupte pentru a ajunge sportivi de frunte.

 

 

MIHAI NEŞU a împlinit 31 de ani

 

MIHAI NEŞU a împlinit 31 de ani, şi iubitorii fotbalului nu l-au uitat pe cel care a fost considerat un adevărat luptător pe terenul de joc, şi care a rămas un luptător şi după teribilul accident suferit, continuând să creadă, să spere că într-o bună zi, medicii îi vor da o veste încurajatoare. Fostul fundaş stânga al Stelei şi al celor de la FC UTRECHT ne dă o adevărată lecţie de viaţă, ne arată nouă, celor care ne plângem toată ziua pentru orice fleac, cum luptă un bărbat adevărat, strângând din dinţi, deşi a fost lovit atât de crunt de soartă. De câte ori ni se pare că viaţa noastră este grea, că suntem urmăriţi de ghinioane sau că cerul nu e atât de albastru pe cât am vrea noi, să ne gândim, măcar câteva clipe, la ce are de îndurat un fost sportiv de performanţă şi de câtă tărie de caracter dă dovadă, pentru că în locul lui, mulţi am fi clacat în faţa teribilei lovituri.

La mulţi ani, MIHAI NEŞU!


Eşti un exemplu pentru noi toţi. Te respectăm şi te admirăm, pentru felul în care ai ales să lupţi, în loc să te dai bătut şi să-ţi plângi de milă.


Cristian Huluban

ROL.RO

 
Lasa un comentariu (spam-ul si limbajul ofensiv vor fie sterse!)
Cele mai citite stiri azi

© Copyright ROL PORTAL SERVICES SRL 2017