toate sectiunile Rol.ro

Mafia pariurilor la Euro 2016: 4.000 de persoane arestate

Mafia pariurilor la Euro 2016: 4.000 de persoane arestate
Organizația internațională de cooperare a forțelor de poliție, Interpolul, a anunțat luni că 13 milioane de dolari au fost confiscați și 4.000 de oameni arestați în urma unei operațiuni de mare amploare care are ca scop eradicarea jocurilor de culise pe piața pariurilor sportive.
Reprezentanții oficiali ai interpolului spun că suma totală jucată în timpul meciurilor Campionatului European a fost de 650 de milioane de dolari, conform ProSport. În timpul campionatului au existat numeroase operațiuni ilegale de pariere.

Operațiunea a fost numită SOGA VI, ea privește mai ales lumea fotbalului, în cadrul ei au fost organizate 4.000 de raiduri ale Interpolului în China, Malaezia, Singapore, Tailanda, Vietnam, Franța, Grecia și Italia. 13 milioane de dolari au fost confiscați din conturile caselor si a site-urilor de pariuri.

Jim Anderson, seful departamentului anti-corupție al Interpolului a declarat despre această situație următoarele: ,,Suma reprezintă cea mai mare captură din ultimul timp ale operaţiunilor similare. Operaţiunile SOGA sunt importante nu doar pentru a contracara pariurile ilegale, ci şi pentru a stopa organizaţiile din spatele acestor tranzacţii şi ale celorlalte infracţiuni. Pariurile ilegale generează profituri uriaşe pentru organizaţiile criminale care sunt legate, de obicei, de corupţie, trafic de persoane şi spălare de bani".Lasa un comentariu (spam-ul si limbajul ofensiv vor fie sterse!)
Cele mai citite stiri azi

© Copyright ROL PORTAL SERVICES SRL 2017