toate sectiunile Rol.ro

La Repubblica: Vettel, o tradare la 300 de kilometri pe ora

La Repubblica: Vettel, o tradare la 300 de kilometri pe ora
Presa italiana a tratat pe larg scandalul declasat in sanul Red Bull dupa ce Sebastian Vettel l-a depasit pe Mark Webber la Sepang, contrar ordinelor team-ului, La Repubblica considerand depasirea efectuata de triplul campion mondial drept un act de tradare atat fata de echipa cat si de colegul sau.

"Vettel, o tradare la 300 de kilometri pe ora. La Red Bull izbucneste razboiul. Game over in relatiile dintre cei doi. Vettel merita o nota mare pentru manevra de depasire a lui Webber, dar tradarea fata de australian si fata de echipa este de neiertat", a notat La Repubblica.

Tuttosport apreciaza ca incidentul de duminica, de la Marele Premiu al Malaysiei, a demonstrat ca vehiculatul parteneriat intre Fernando Alonso si triplul campion mondial, la Ferrari, este imposibil. "Vettel si Webber, separati in aceeasi echipa. Cine visa la un superduet Alonso-Vettel in rosu a primit acum raspunsul final", au scris italienii de la Tuttosport, facand legatura intre ce s-a intamplat la Sepang si zvonurile care au circulat in aceasta iarna, potrivit carora Vettel ar trece din 2014 la Ferrari, alaturi de Fernando Alonso, un pilot care nu accepta decat rolul de "Nr.1" intr-o echipa.

"Cei doi piloti ai Red Bull au riscat mult si au actionat iresponsabil. Ei ar fi putut produce un accident ce ar fi ramas in istoria Formulei 1. Scuzele tarzii ale lui Vettel sunt false si pline de ipocrizie", a scris un alt cotidian italian, Corriere della Sera.

Germanul Sebastian Vettel de la Red Bull a castigat, duminica, Marele Premiu al Malaysiei, dupa ce a incalcat ordinele primite de la standuri, de a nu-l depasi pe Webber. Spre finalul cursei de la Sepang, Webber era lider, fiind urmat de Vettel. Cand australianul a intrat ultima data la boxe, echipa i-a transmis ca pozitiile lor vor fi pastrate si ca Vettel nu il va ataca. Webber si-a setat monopostul in modul economic, dar s-a trezit incoltit de coechipierul sau. Timp de aproape doua tururi, cei doi au rulat roata la roata. Oficialii team-ului austriac au incercat cu disperare sa-l opreasca pe Vettel, temandu-se de faptul ca monoposturile lor vor intra in contact si vor sfarsi rau, asa cum s-a intamplat la Marele Premiu al Turciei din 2010. In cele din urma, campionul mondial en titre a transat in favoarea sa duelul cu Webber si a nu mai putut fi ajuns pana la final. "Prostesc" si "o sa dai explicatii" s-au numarat printre cuvintele ce i-au fost transmise lui Vettel de la boxe prin radio.

La festivitatea de premiere, Webber a avut o atitudine ostila fata de Vettel si nu s-a ferit sa-l acuze pe colegul sau in interviul dat in fata publicului ca isi permite sa incalce ordinele, pentru ca este protejat de echipa Red Bull.» vezi articolul original


sursa:

Lasa un comentariu (spam-ul si limbajul ofensiv vor fie sterse!)
Cele mai citite stiri azi

© Copyright ROL PORTAL SERVICES SRL 2017