toate sectiunile Rol.ro

Cea de-a șasea ediție a Cupei de Gimnastica Andreea Raducan are loc sambata, 7 mai

Cea de-a șasea ediție a Cupei de Gimnastica Andreea Raducan are loc sambata, 7 mai
Peste 100 de gimnaste din țara sunt așteptate sa concureze la cea de-a șasea ediție a Cupei de Gimnastica Andreea Raducan, care va avea loc sambata, 7 mai, in Sala de Sport a Colegiului Tehnic "A.
I. Cuza" din Barlad, potrivit unui comunicat oficial remis MEDIAFAX.

 

Cupa de Gimnastica Andreea Raducan, proiect inițiat și desfașurat de jumatate de deceniu de catre campioana olimpica și mondiala, va beneficia de participarea a 12 cluburi din țara și a peste 100 de gimnaste.

Concursul este dedicat gimnastelor din categoria junioare III, de nivel 1 si 2, cu varste cuprinse intre 8 și 11 ani. Acestea se vor intrece pentru podium in cadrul celor cinci probe individuale: sarituri, paralele, barna, sol și individual compus, precum și in cadrul competiției pe echipe. Toate gimnastele participante vor fi rasplatite cu premii in produse, iar caștigatoarele vor primi și premii in bani, diplome și trofee, in functie de performanța obținuta in cadrul competiției.

"Ediția de anul acesta are o insemnatate aparte in contextul situației dificile pe care gimnastica romaneasca o traverseaza in prezent. Consider ca este extrem de important sa oferim tinerilor cat mai multe oportunitați de a-și testa calitațile intr-un cadru sportiv, sa le cultivam increderea in forțele proprii și sa-i incurajam sa nu renunțe la visul lor. Ma bucura faptul ca acest proiect s-a extins treptat, odata cu numarul in creștere al gimnastelor participante și am convingerea ca podiumul poate fi al lor daca iubesc acest sport și sunt dispuse sa munceasca pentru rezultate. In plus, vreau sa mulțumesc sponsorilor care au ales sa susțina acest eveniment", a povestit Andreea Raducan.

La eveniment vor participa 12 cluburi din țara: CSS Sibiu, LPS Galați, CSS Constanța, CS Farul Constanța, CS Dinamo București, CS Petrolul Ploiești, CSSG Focșani, LPS Nadia Comaneci Onești, CSM Onești, SCM Bacau, CSS Buzau și CSS Barlad.

"Cupa de Gimnastica Andreea Raducan este cel mai important eveniment sportiv al anului pentru secția de gimnastica a CSS Barlad. Așteptam cu drag sportive din toata țara și ne face o deosebita placere sa fim gazdele acestei frumoase competiții. In plus, concursul reprezinta și ultimul test al gimnastelor din categoria Junioare III inaintea Campionatului Național pe echipe și individual, ce va avea loc in perioada 12 - 14 mai", a declarat Ana Maria Iordache, antrenoarea echipei de gimnastica de la CSS Barlad.

Andreea Raducan organizeaza evenimentul in parteneriat cu Clubul Școlar Sportiv Barlad și beneficiaza de sprijinul Direcției pentru Sport a Județului Vaslui, al Asociației pentru Gimnastica Vaslui, al Inspectoratului Școlar Județean Vaslui, precum și al Federației Romane de Gimnastica.

Cupa de Gimnastica Andreea Raducan a luat naștere in 2011, concursul fiind organizat cu scopul de a aduce spiritul marilor competiții internaționale in mijlocul micuțelor gimnaste. Competiția este organizata chiar de campioana olimpica și mondiala Andreea Raducan in orașul sau natal, Barlad. Cu ocazia ultimelor 5 editii, peste 500 de gimnaste au avut ocazia de a concura in cadrul acestei competiții. Cupa Andreea Raducan este inclusa in calendarul național sportiv de catre Federația Romana de Gimnastica.
Lasa un comentariu (spam-ul si limbajul ofensiv vor fie sterse!)
Cele mai citite stiri azi

© Copyright ROL PORTAL SERVICES SRL 2017