toate sectiunile Rol.ro
Stiri Formula 1 | ROL.ro
Pilotul spaniol de Formula 1 Fernando Alonso vrea sa se stabileasca in cantonul elvetian Vaud, la Mont-Sur-Rolle, pe malul lacului Leman, unde are o resedinta si germanul Michael Schumacher, recent retras din Marele Circ.
Italianul are ambele picioare amputate, dar BMW i-a oferit posibilitatea de a reveni temporar la volanul unui monopost. Opt ani petrecuti in Formula 1 (1991-1998) nu l-au facut pe Alex Zanardi o vedeta a automobilismului, in cele 43 de Grand Prix-uri disputate el nereusind sa se claseze nici macar o data pe podium.
Fostul pilot de Formula 1 Michael Schumacher va fi asistentul lui Jean Todt, administratorul-delegat al echipei Ferrari."Vom incerca sa exploatam cat mai bine cunostintele lui Michael pentru alegerile sportive, tehnice si strategice", a declarat Jean Todt, in timp ce fostul campion mondial a precizat: "Acum vreau doar sa ma detasez complet de Formula 1 pentru a ma gandi la noua mea viata.
Pilotul de Formula 1 Felipe Massa a fost decorat marti cu Medalia de Merit Sportiv, de catre presedintele Braziliei, Luiz Inacio Lula.Brazilianul de la Ferrari a incheiat sezonul pe locul trei in clasamentul pilotilor.
Felipe Massa nu se gindeste sa-i ofere fara lupta locul de titular nou-venitului Kimi Raikkonen. Brazilianul Felipe Massa a cistigat ultimul Grand Prix al sezonului, a fost medaliat de presedintele Ignacio Lula da Silva si anunta ca nu se va lasa intimidat de palmaresul mult mai bogat al finlandezului Kimi Raikkonen.
Schumacher si Alonso au fost adversari pentru ultima oara. A cistigat ibericul, dar neamtul ramine cel mai titrat pilot din istoria Formulei 1.
Mugur Bailesteanu Aseara, germanul Michael Schumacher a participat la ultima sa cursa din cariera de pilot de Formula 1.
Grand Prix-ul Braziliei este ultimul cu Schumacher in Formula 1. De asemenea, de la anul doar Bridgestone va incalta monoposturile din Marele Circ. Finalul de sezon 2006 al Formulei 1 este unul istoric, intrecerea de duminica, de la Sao Paulo, urmind sa marcheze sfirsitul carierei lui Michael Schumacher, retragerea din Marele Circ a producatorului de pneuri Michelin si, probabil, a doua incoronare consecutiva a lui Fernando Alonso.
Bossul de la Renault crede ca Michael Schumacher nu va apela la trucuri in cursa de retragere a sa. Michael Schumacher (foto) are nevoie de toate punctele puse duminica pe pista de la Interlagos, ultimul Grand Prix al CM de Formula 1, si ca Alonso sa treaca in afara punctelor linia de sosire pentru a deveni pentru a opta oara campion mondial.
Echipa Renault a anuntat ca monopostul pilotului spaniol Fernando Alonso va fi echipat cu un motor special pentru Marele Premiu de Formula 1 al Braziliei, ultima etapa a Campionatului Mondial."Fernando Alonso va avea un motor nou, Spec E, un propulsor adaptat pentru durata sa de viata si pregatit pentru o singura cursa de Formula 1. Pilotul spaniol va avea posibilitatea sa-l solicite la maximum pe toata durata cursei", a declarat responsabilul cu exploatarea motoarelor la Renault, Denis Chevrier. Acesta a mentionat ca tactica Renault pentru MP al Braziliei va fi "cu siguranta conservatoare".© Copyright ROL PORTAL SERVICES SRL 2017